[testimonial_stars id=1]
Vår historie.

Dacatè er et resultat av en driftig ung dame, Alessia Alunni.


Man skal ikke opplyse en kvinnes alder, men hun ble født dèt året Eagles fikk en hit med «Take it to the limit». Da kan vi tenke oss hvordan hun har tatt det til det ytterste ved på få år å klare å bygge opp et kaffebrenneri med konkurransen det er bransjen.


Alessia bestemte seg ung til å fortsette i farens fotspor ved å vie arbeidslivet sitt til kaffe. Hun startet ved å kjøpe et kaffebrenneri i Milano i 2010, Golden Brasil Coffee – med aner til 1961. Og brukte det som plattform til å bygge et brenneri basert på hennes kvalitetsfilosofi. Allesia skapte sine egne varemerker-Arditi og Alunni-slik at Dacatè nå har et stort utvalg av kaffe med forskjellige smaks- og aromaprofiler, som gjør selskapet til ett av de raskest voksende.


Selv om Dacatè i dag er et etablert selskap med ISO 9001-2015 sertifikat, holdes håndverkskvalitet høyt. Hver bønne i sekken blir fotografert og dårlige bønner automatisk fjernet. Deretter blir hver kaffesort brent for seg i små volum på 120 kg. ut ifra potensialet i bønnen og så blandet.


Resultatet er prisvinnende kaffer på rad og rekke.


Les mer omMed tiden kom ønske om å utvide sortimentet med et bredere smaksspekter. Og gjennom gode kontakter ble vi introdusert til Dacatè. Prøver ble sendt mot nord og testet ut med stor glede. Vinteren 2021 fikk norske kaffeelskere utvidet sine muligheter for å nyte italiensk kvalitetskaffe.


I dag er Delitalia landsledende på deler av sortimentet, med trofaste privat- og bedriftskunder som nyter det ypperste av kaffe i hjem og kontor over hele landet. Og vi søker samarbeide med serveringssteder som ønsker å tilby autentisk kaffe for å representere den klassiske italienske kaffekulturen med kvalitetskaffe og godt serveringshåndverk. 


For å gi kunden opplevelsen av italiensk kaffekunst og den gode følelsen av Italia i Norge.


Vår historie med Paranà begynte i 2012. Da kom vi inn på  deres daværnde kaffebar ved hovedjernbanestasjonen i Roma. Og fikk servert en cappuccino av de sjeldne.

Vel hjemme så vi at Norge var uten distributør. Da var valget enkelt, vi spurte, og fikk æren av å være distributør her.


                   


Paranà kaffe er  et produkt av Giannelli-familiens

dedikasjon til råvarer, tradisjon, kvalitet og

den gode smak.


Det begynte for mer enn 70 år siden med at

Emilio solgte rå kaffebønner til den italienske

kaffeindustrien. Et arbeid hans sønn Ruggero tok

over. Familiens erfaring med startpunktet for

den gode kaffe gav dem grunnlag for å

etablere kaffebrenneriet Paranà - oppkalt etter

kaffedelstaten i Brasil - i Roma i 1960. Raskt etablerte de seg som en standard for nye trender for blanding av kaffe og moderne brenning. Over årene vokste bedriften til å bli en betydelig leverandør som holdt håndverkstradisjonene i hevd.


Nå er det dagens Emilio som er familieoverhodet for en bedrift som er blitt en anerkjent og prisvinnende leverandør i Italia og internasjonalt. En kopp Paranà kaffe er en konsentrasjon av en unik slektsterfaring; Generasjoners komplette kunnskap om de utallige faktorene fra plantasje og valg av råbønne og blandinger til perfeksjonistisk brenning. Slik lyktes de i landet med verdens sterkeste konkurranse. Da kan smak & aroma neppe gjøres bedre.


Les mer om